Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Lisää ajankohtaisia

22.6.2017
Elämyksiä tuetulla lomalla
 

Malikkeen, MTLH:n ja Pajulahden urheiluopiston yhteistä Liikkeelle-lomaa vietettiin 12.-17.6. Nastolassa. Pajulahden urheiluopistolle oli kokoontunut seitsemän perhettä, joissa on vaikeasti vammainen lapsi. Viikon aikana perheille oli järjestetty erilaista, liikunnallista ohjelmaa, johon vaikeavammaiselle lapselle etsittiin ratkaisuja osallistumiseen vammasta huolimatta.

Viikon ohjelmaan kuului mm. maastoretki, jolla käveltiin metsäistä reittiä Seelammen rannalle paistamaan laavulle makkaraa, Pyöräilykokeiluissa testattiin erityispyöräilyratkaisuja, joiden avulla myös vaikeasti vammainen perheenjäsen pääsee mukaan pyöräretkelle. Pajulahden järjestämiin pihapeleihin lomailijat pääsivät mukaan soveltamalla pelejä myös liikuntavammaisille sopiviksi. Lomaohjelmaan kuului myös uintia.

Ehkä suosituin päivä lomalla oli päivä, jolloin ohjelmassa oli melontaa ja seikkailupuistoretki. Aamupäivän melontaretkellä erilaiset istuinratkaisut, hemihanskat ja vakauttajat mahdollistivat tukevan ja turvallisen melontakokemuksen myös liikuntavammaisille lapsille. Iltapäivällä retkellä viereiseen seikkailupuistoon huikein hetki oli, kun pyörätuolissa istuva poika pääsi kokeilemaan vaijeriliukua. Naurusta ei meinannut tulla loppua! Seikkailupuiston elämyksistä nauttivat sekä lapset, että vanhemmat. "Yksi elämäni hienoimmista päivistä", totesi eräs Liikkeelle-loman nuori päivän lopuksi.

Liikkeelle-loman aikana perheille järjestettiin myös kaksi toiminnallista työpajaa, joissa päästiin jakamaan kokemuksia Malikkeen toimintaterapeuttiopiskelijan Hannu Korhosen johdolla. Yhtenä iltana kokoonnuttiin myös laavulle paistamaan lettuja ja juttelemaan muiden perheiden kanssa.

Vuodelle 2018 Malike on hakenut kahta tuettua lomaa perheille (maaliskuussa ja syyskuussa). Seuraa Malikkeen tapahtumia ja ilmoittaudu mukaan! Alla kuvakooste viikon ohjelmista.

 


 
Takaisin

Jaa |