Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Lisää ajankohtaisia

29.8.2017
Myötätuulen viesti kuljetettiin sisulla ylös harjulle
 

 

 Runsaslukuinen joukko innokkaita Myötätuulen viestin kuljettajia kokoontui maanantaina 21.8. Lahden Pikku Vesijärven rannalle pyöräilemään.

Teksti Marjaana Roponen, Kuvat Janne Ruotsalainen

 

 


 

Me Itse ry:n Lahden alajaoston varapuheenjohtaja Sami Korhonen iloitsi tapahtuman väkimäärästä:

”On hienoa, että väkeä on mukana näin paljon. Me Itse ry:n idea Myötätuulen viestiin lähti halusta kertoa päättäjille, etteivät kehitysvammaiset ole pelinappuloita yhteiskunnassa. Toivomme, että tämän tapahtuman myötä Lahteenkin saataisiin kehitysvammaisille enemmän mahdollisuuksia osallistua.”

Me Itse ry:n alulle laittama Myötätuulen viesti on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Yhteensä 27 kunnan läpi kulkeva polkupyöräviesti muistuttaa kuntien päättäjiä ja kuntalaisia kehitysvammaisten yhdenvertaisuudesta.

 


 

Pyöräilijöitä jonoksi asti

 

Lahden tapahtuman järjestämiseen osallistuneet Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n aktiivit Johanna Helenius ja Johanna Järvelä olivat innoissaan osallistujien suuresta määrästä.

”Arvelimme että tänne tulisi viitisenkymmentä ihmistä ja meitä on täällä nyt varmaan kaksinkertainen määrä. Tämä on tosi hienoa. Malikkeen mukana olo vetää aina väkeä. Monilla ei ole omia pyöriä, mutta Malikkeen välineiden avulla pyöräily onnistuu”, Järvelä kertoo.

Lahtelaisen päiväaikaisten toimintojen Valo-ryhmän väkeä lähti mukaan Myötätuulen viestiin tärkeän asian takia ja koska Malike tarjosi mahdollisuuden kokeilla erilaisia pyöriä.

”Meillä on ennestään kokemusta vain pyörästä, jossa poljetaan rinnakkain. Käymme sillä pyöräilemässä viikoittain, mutta se ei sovi kaikille meidän porukastamme. Malikkeen pyörien kyytiin pääsee myös pyörätuolilla”, ohjaaja Anita Marttinen kertoo.

Koska väkeä oli paljon, Malikkeen pyörien kanssa oli vuoroteltava ja ajettava vain yksi kierros kerrallaan järven ympäri. Alkuhulinan jälkeen jonot pyörille lyhenivät ja lopulta kaikki Valo-ryhmästä tapahtumaan osallistuneet pääsivät vuorollaan pyöräilemään tai pyörän kyytiin.

 

Yhteiskuvaan kaupunginjohtajan kanssa

 

Pikku Vesijärven ympäriajojen jälkeen viestikapula kuljetettiin yhteisvoimin Lahden kaupungintalolle. Matka ylös harjulle pyöräiltiin sisulla. Valolaisista kulkueeseen osallistuivat pyöräillen tiimit Alex Welling ja Milla Mallat sekä Topi Koponen ja Liisa Toiviainen.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta vastaanotti Sami Korhoselta viestikäärön, johon on kirjoitettu sata hyvää asiaa vammaisten Suomessa. Kaupungintalon tilaisuudesta tuli monelle todella ikimuistoinen, kun viestinviejät innostuivat kuvaamaan itseään kaupunginjohtajan kanssa. Myös Valo-ryhmän Alex Welling sai yhteiskuvan muistoksi tapahtumasta.

Lahdesta viesti lähti Mäntsälään, jonne Myötätuulen viestin valtakunnallinen osuus päättyi tiistaina 22.8.

  
Takaisin

Jaa |