Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Tapahtuma

Ulos talosta, pois pihasta - toimintavälinekoulutus peruskoulun opettajille 1.-2.11.2017 Raksilan uimahalli, Oulu

Aika: 01.11.2017 - 02.11.2017

Kaksipäiväinen Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus avaa uusia mahdollisuuksia vaikeavammaisten ihmisten osallistumiseen ja osallisuuden mahdollistamiseen.

Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminta tarjoaa yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutuksen peruskoulujen opettajille ja koulunkäynninavustajille.

Tule vahvistamaan opetusmenetelmällistä osaamistasi ja hakemaan eväitä yhdenvertaisuuden toteuttamiseen ulkoliikunnassa ja koulun toiminnassa!

Koulutuksessa opit käyttämään ja soveltamaan toimintavälineitä. Saat myös kattavan tietopaketin turvallisuuden huomioinnista, toimintavälineiden kokeilumahdollisuuksista ja hankintakanavista. Ensimmäisenä päivänä käymme läpi toimintavälineitä ja teemme käytännön harjoituksia. Tutustumme myös apuvälinelainsäädäntöön tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta. Toisena päivänä luistelemme jäähallissa yhdessä liikuntavammaisten oppilaiden kanssa toimintavälineitä hyödyntäen. Tutustumme myös
lumella liikkumisen välineisiin

Koulutuksen esite löytyy täältä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 6.10.2017

aslak.rantakokko@vanhempainliitto.fi tai

sari.haapakangas@vanhempainliitto.fi

Lue lisää

Loskaluistelu - Soveltavan liikunnan tapahtuma Oulussa, Raksilan tekojääkentällä klo 17.00-19.00

Aika: 02.11.2017

Maskotteja, musaa, makkaraa ja meininkiä...

Satoi tai paistoi, tervetuloa mukaan soveltavan liikunnan iltatapahtumaan tutustumaan talviliikunnan välineisiin. Kokeitavana on erilaisia luistelukelkkoja, luistelutukia sekä muita jäällä ja lumella liikkumisen välineitä. Seurat esittelevät toimintaansa ja voit kokeilla mm. jääcurlingia ja kelkkakiekkoa.

Illan aikana leikitään ja pelataan soveltavia talvipelejä sekä nautitan makkaraa ja mehua. Mikäli sinulla on omia välineitä, otathan mukaan luistimet, kypärän ja mailan.

Tapahtuma järjestetään kelillä kuin kelillä, pukeuduthan lämpimästi sään mukaan!

Tervetuloa mukaan!

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä:
Malike
Oulun kaupunki / Liikuntapalvelut
Liikkuva koulu / Oulu
Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Tervaväylä
Vanhempainliitto / Epeli
Kiimingin kiekkopojat ry
VAU ry
Popli
Suomen CP-liitto
OAKK

Oulun Raksilan Citymarket tarjoaa makkaraa ja mehua
Oulun Raksilan Prisma tarjoaa mehua

Tapahtuman esitteen löydät täältä.

Lisätiedot: Soile Honkala, Malike

Lue lisää

Apuvälinemessut, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus

Aika: 09.11.2017 - 11.11.2017

Tule apuvälinemessuille tutustumaan apuvälinealan tuoreimpiin ratkaisuihin!

Malike on mukana messuilla omalla messuosastollaan. Löydät meidät myös Liikuntamaan puolelta välineet.fi-osastolta. Tarjoamme messuvieraille ilmaisia lippuja tapahtumaan.

Messulippupyynnöt sähköpostitse paivi.ojanen@kvtl.fi.

Lue lisää

Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus 31.1.-1.2.2018, Pietarsaari

Aika: 31.01.2018 - 01.02.2018

Kaksipäiväinen Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus avaa uusia mahdollisuuksia vaikeavammaisten ihmisten osallistumiseen ja osallisuuden mahdollistamiseen.

Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus 31.1.-1.2.2018, Pietarsaari

Koulutus on suunnattu vaikeavammaisten henkilöiden lähi-ihmisille ja eri alojen ammattilaisille. Se tarjoaa ratkaisuja osallistumiseen ihmisille, jotka tarvitsevat toimintavälineen ja toisen ihmisen apua voidakseen osallistua ja liikkua.

Koulutuksessa opit käyttämään ja soveltamaan toimintavälineitä. Saat myös kattavan tietopaketin turvallisuuden huomioinnista, toimintavälineiden kokeilumahdollisuuksista ja hankintakanavista. Ensimmäisenä päivänä käymme läpi toimintavälineitä ja teemme käytännön harjoituksia. Tutustumme myös apuvälinelainsäädäntöön tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta. Toisena päivänä teemme retken luontoon vaikeavammaisten retkeläisten kanssa, kauden toimintavälineitä hyödyntäen. Koulutukseen tulija voi ilmoittaa mukaan myös retkeläisen toisen päivän retkelle klo 10:00-14:00

Osallistumismaksu 120 € (sis. kurssimateriaalin, lounaan ja kahvin molempina päivinä). Koulutukseen otetaan 14 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutuksen esite löytyy täältä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 15.1.2018


Tiina Lillkvist, puh. 044 788 3731, Tiina.Lillkvist@folkhalsan.fi tai
Monica Sandström, puh. 044 788 3638, Monica.Sandstrom@folkhalsan.fi


Lue lisää

Lumella-loma vaikeasti vammaisten lasten perheille, Vuokatti 12.-17.3.2018

Aika: 12.03.2018 - 17.03.2018

Talven riemua, uusia elämyksiä ja vertaistukea... Lumella-perhelomalla nautitaan lumella liikkumisesta koko perheen voimin. Loma on tarkoitettu perheille, joissa on vaikeasti vammainen lapsi tai nuori.

Lomalla nautitaan talvesta koko perheen voimin mm. hiihtäen, laskettelen ja retkiluistellen. Vaikeasti vammaisten lasten osallistuminen mahdollistetaan toimintavälineiden avulla. Tavoitteena on virkistävä loma, jolla saadaan ideoita perheen arkiliikkumiseen ja tutustutaan muihin samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin.

Lomalle haetaan Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n lomatukihakemuksella., joka löytyy osoitteesta www.mtlh.fi. (nimellä Voimaa vertaisuudesta, omatoimiset lapsiperheet, yhteistyökumppani Kehitysvammaisten Tukiliitto). Täytä hakemus huolellisesti ja perustele hakemuksesi hyvin. Lomalle valitaan seitsemän perhettä.

MTLH myöntää lomalle valituille lomatuen. Omavastuuosuus aikuisilta on 20 €/vrk sisältäen täysihoidon, lapset lomailevat maksutta. Yhteistyössä Malike, MTLH ry ja Vuokatin urheiluopisto.

Lisätietoja: Soile Honkala, Malike, soile.honkala@kvtl.fi

Tapahtuman esitteen löydät täältä.

Huom! Hakuaikaa päättyy jo 12.12.2017!Lue lisää

Jaa |