Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Tapahtuma

Matkalla, liikkeellä, keskellä elämää 20 vuotta -seminaari 5.4.2017

Aika: 05.04.2017

Matkalla, liikkeellä, keskellä elämää 20 vuotta -seminaari 5.4.2017 klo 10:30-16:00 Tampere-talo, Tampere

Historian havinaa ja tämän päivän tuulia. Kutsumme verkostoja Malikkeen Matkalla, liikkeellä, keskellä elämää 20 vuotta -seminaariin. 

Ilmoittautuminen 17.3.2017 mennessä tämän linkin kautta:

https://www.webropolsurveys.com/S/59E8DE18CD69BA01.par

Seminaarin ohjelma.

Lue lisää

HarrasteTärskyt, Turku

Aika: 25.04.2017

25.4.2017 klo 14-17, Kupittaan urheiluhalli, Turku HarrasteTärskyt on tarkoitettu Turun alueen kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille. Tavoitteena on saada kokemustietoa ja elämyksiä eri urheilulajeista ja kenties löytää itselle sopiva harrastus.

Tapahtuman osallistujat voivat henkilökohtaisesti keskustella menestyneiden Special Olympics -urheilijoiden kanssa. Miten nämä urheilijat treenaavat ja mitä kaikkea harjoitteluun kuuluu? Voit kokeilla eri lajeja: rytmistä voimistelua, golfia, kouluratsastusta, juoksua, pituushyppyä, salibandyä. Esillä on myös uinti ja purjehdus. Luvassa myös isoja yllätyksiä (muutokset mahdollisia)!

Vaikeavammaisille osallistujille on oma retkipolku, jonka toteuttavat Malike ja Turun seudun partiolaiset. Retkellä hyödynnetään Malikkeen maastoliikkumisen välineitä. Retkipolulle ilmoittaudutaan etukäteen, jotta osaamme varata osallistujille sopivat apuvälineet. Tapahtuma on osallistujille ilmainen. 

Tapahtuman esite löytyy tästä.

Lisätiedot ja retkipolulle ilmoittautumiset 17.4.2017 mennessä: Outi Yli-Heikkilä, outi.yliheikkila@turunkvtuki.com,  puh. 044-2353047

Lue lisää

Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus 26.-27.4.2017, Tampere

Aika: 26.04.2017 - 27.04.2017

Kaksipäiväinen Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus avaa uusia mahdollisuuksia vaikeavammaisten ihmisten osallistumiseen ja osallisuuden mahdollistamiseen.

Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus 26.-27.4.2017, Tampere

Aika: 26.-27.4.2017

Koulutus on suunnattu vaikeavammaisten henkilöiden lähi-ihmisille ja eri alojen ammattilaisille. Se tarjoaa ratkaisuja osallistumiseen ihmisille, jotka tarvitsevat toimintavälineen ja toisen ihmisen apua voidakseen osallistua ja liikkua.

Koulutuksessa opit käyttämään ja soveltamaan toimintavälineitä. Saat myös kattavan tietopaketin turvallisuuden huomioinnista, toimintavälineiden kokeilumahdollisuuksista ja hankintakanavista. Ensimmäisenä päivänä käymme läpi toimintavälineitä ja teemme käytännön harjoituksia. Tutustumme myös apuvälinelainsäädäntöön tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta. Toisena päivänä teemme retken luontoon vaikeavammaisten retkeläisten kanssa, kauden toimintavälineitä hyödyntäen. Koulutukseen tulija voi ilmoittaa mukaan myös retkeläisen toisen päivän retkelle klo 10:00-14:00

Osallistumismaksu 120 € (sis. kurssimateriaalin, lounaan ja kahvin molempina päivinä). Koulutukseen otetaan 14 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutuksen esitteen löydät täältä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 5.4.2017 mennessä: Tanja Tauria, Malike

Lue lisää

Malike meets Kenguru -tapahtuma, Jaatisen maja, Helsinki

Aika: 13.05.2017

13.5.2017, klo 13.00-16.00, Jaatisen maja, Helsinki Tervetuloa perhetapahtumaan Jaatisen Majalle ja Kenguruvuokraamoon!

 

Tapahtumassa on mahdollisuus kokeilla osallistumista mahdollistavia Malikkeen toimintavälineitä ja saada ohjausta ja neuvontaa niiden soveltuvuudesta ja hankinnasta. Samalla saat tietoa useiden eri järjestöjen ja muiden toimijoiden toiminnasta.

Klo 14 –15 ohjelmassa on Kehitysvammaisten Tukiliiton vertaiskeskustelu aiheesta ”lasten ja nuorten henkilökohtainen apu”. Mikäli haluat osallistua keskusteluun ilman lapsia, varaa lastenhoito etukäteen viimeistään 2.5. Ilmoittautumislinkki löytyy täältä.

Tapahtumassa on myös Dancehearts-tanssiryhmän esityksiä (mukana Resonaarin muusikoita), kinestetiikka-infoa ja -kokeilua, lapsille leikkiä ja toimintaa sekä tietoa tapahtumaan osallistuvien järjestöjen toiminnasta. Myös Norio-keskuksen panda on mukana tapahtumassa viihdyttämässä perheen pienimpiä.

Yhteistyössä tapahtumaa järjestämässä: Jaatinen ry, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Leijonaemot ry, Lihastautiliitto ry, Suomen CP-liitto ry, Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry, FDUV ry, Bamsegruppen ja Norio-keskus.

Tapahtuman mainoksen löydät täältä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätiedot: Antti Tulasalo, Malike

Lue lisää

Äitienpäivän linturetki Villa Elfvikissä, Espoo

Aika: 14.05.2017

Toiveuusinta! Äitienpäivän linturetki Villa Elfvikissä Elfvikintie 4, Espoo Sunnuntaina 14.5.2017

Lähde viettämään unohtumatonta äitienpäivää Villa Elfvikin kauniisiin maisemiin lintuja bongaillen ja hyvästä seurasta nauttien! Viime vuonna suuren suosion saanut retkipäivä Villa Elfvikissä järjestetään yleisön pyynnöstä uudelleen.

Päivän aikana järjestetään kaksi retkeä, jotka starttaavat klo 10.30 ja klo 14.00. Lintuja tähyillään lintutornista, jonka välitasanteelle pääsee pyörätuolilla. Osallistujat saavat halutessaan lainaksi kiikarit retken ajaksi. Retkien välissä on mahdollista nauttia omista eväistä tai omakustanteisesta keittolounaasta Villa Elfvikin ravintolassa.

Kaikille osallistujille tarjotaan äitienpäivän kunniaksi kakkukahvit, ensimmäisen retken osallistujille retken jälkeen ja toisen retken osallistujille ennen retkeä. Tulethan ajoissa paikoille!

Retket on suunnattu kaikenikäisille! Vaikeavammaisten retkeläisten osallistuminen mahdollistetaan Malikkeen toimintavälineiden avulla.

Ilmoittaudu retkelle 28.4. mennessä täällä.

Yhteistyössä: Kehitysvammaisten Tukiliitto ry/ Malike-toiminta, Jaatinen ry, Suomen CP-liitto ry, Leijonaemot ry, Lihastautiliitto ry, Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry ja Norio-keskus.

Tapahtuman esitteen löydät täältä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Soile Honkala, Malike

Lue lisää

Kalajuttuja-kurssi, Keuruu

Aika: 07.06.2017 - 08.06.2017

Vetouistelua ja mato-ongintaa? Tule mukaan kurssille, jonka aikana tutustutaan kalastuksen saloihin ammattilaisten opastuksella.

Luvassa on raitista ilmaa ja toivottavasti kireitä siimoja. Jokaiselle kurssilaiselle etsitään yksilölliset ratkaisut, joiden avulla voi osallistua kalastukseen. Käytössämme on kaksi kalastusvenettä, jotka mahdollistavat vesille pääsyn.

Majoitumme hotelli Keurusselässä (Keurusseläntie 134, 42700 Keuruu), jonka läheisillä vesialueilla myös kalastamme. Hotelli ei ole täysin esteetön. Kalastusvälineistöä on valmiina paikan päällä, mutta myös omia kalastusvälineitä voi ottaa mukaan.

Kurssille voivat hakea vaikeavammaiset aikuiset yhdessä avustajansa kanssa. Kalaretkelle veneillä mahtuu mukaan yksi avustaja tai perheenjäsen / kurssilainen. Malikkeen maastovälineitä on myös käytettävissä alueella liikkumista varten. Tapahtuman esitteen löydät täältä.

Osallistumismaksu 120 euroa sisältää täysihoidon.

Tervetuloa mukaan!

Lue lisää

Liikkeelle-loma vaikeavammaisten lasten perheille

Aika: 12.06.2017 - 17.06.2017

Tule nauttimaan aurinkoisista kesäpäivistä ja valoisista illoista Karjalohjalle!

Alustavan ohjelman mukaan lomalla pyöräillään, melotaan ja nautitaan rantasaunan löylyistä yhdessä muiden vaikeavammaisten lasten perheiden kanssa. Ohjelma tarkentuu myöhemmin. Vaikeavammaisten lasten osallistuminen mahdollistetaan toimintavälineiden avulla.

Lomalle haetaan Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n lomatukihakemuksella, joka löytyy osoitteesta www.mtlh.fi (loma löytyy nimellä Meidän perheen loma, Kehitysvammaisten Tukiliitto). Haku onnistuu myös paperisella hakulomakkeella, jonka voi tilata Malikkeesta tai MTLH:sta. Täytä hakemus huolellisesti ja perustele hakemuksesi hyvin. MTLH myöntää lomalle valituille lomatuen. Omavastuuosuus aikuisilta on 20 €/vrk sisältäen täysihoidon. Lomalle valitaan seitsemän vaikeavammaista lasta perheineen.

Yhteistyössä Malike, MTLH ja Kylpylähotelli Päiväkumpu

Huomioithan, että hakuaika päättyy jo 17.3.2017!

Lisätiedot ja paperisten hakulomakkeiden tilaukset: Soile Honkala, Malike.


Lue lisää

Rovaniemen vuokraamon avoimet ovet

Aika: 31.08.2017 - 01.09.2017

31.8.-1.9.2017, Kolpeneen palvelukeskus, Rovaniemi 31.8. klo 13-17 ja 1.9. klo 9-13

Rovaniemen vuokraamolla on avoimet ovet. Tapahtuma on osa Kolpeneen 55-vuotisjuhlaa. Päivien aikana on mahdollisuus kokeilla osallistumista lisääviä toimintavälineitä ja tutustua Malikkeen toimintaan. Malikkeella on ratkaisuja pyöräilyyn, lumella, maastossa, vesillä ja kotiympäristössä liikkumiseen sekä asennon tukemiseen. Paikan päällä saat ohjausta ja neuvontaa toimintavälineiden soveltuvuudesta ja hankinnasta.

Tapahtumassa mukana Kolpeneen palvelukeskus.

Lisätiedot: Antti Tulasalo, Malike

Lue lisää

Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus perheille, Leppävirta

Aika: 08.09.2017 - 10.09.2017

Toimintavälinekoulutus on suunnattu vaikeavammaisten lasten ja nuorten perheille ja se avaa uusia mahdollisuuksia perheiden arkeen.

Koulutuksessa perheet oppivat käyttämään ja soveltamaan toimintavälineitä ja heille tarjotaan tietoa toimintavälineiden hankintakanavista ja rahoituksesta, Malikkeen kokeilutoiminnasta sekä turvallisuuden huomioimisesta.

Kurssi pidetään Sport & Spa Hotel Vesileppiksessä ja se alkaa perjantaina yhteisellä illanvietolla. Lauantaina vanhemmille on järjestetty koulutusta toimintavälineteemasta. Lapsilla on tällä välin omaa ohjelmaa lastenhoitajien johdolla. Viikonlopun ohjelmassa on koko perheelle luistelua jäähallissa sekä maastoretki toimintavälineitä hyödyntäen. Kurssi päättyy sunnuntaina viimeistään klo 15.

Kurssille valitaan kuusi perhettä, joissa on vaikeavammainen lapsi. Omavastuuosuus kurssista on 60 €/aikuinen ja 20€/lapsi sisältäen täysihoidon sekä kylpylän ja hiihtoputken käytön viikonlopun aikana.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 9.6.2017 mennessä: Soile Honkala, Malike

Lue lisää

Voimaa vertaisuudesta -loma vaikeavammaisille aikuisille avustajineen, Karjalohja

Aika: 18.09.2017 - 22.09.2017

18.-22.9.2017 Kylpylähotelli Päiväkumpu, Karjalohja Tule löytämään uusia ratkaisuja liikkumiseen ja voimaantumaan yhdessäolosta! Tuetun loman aikana vietetään aikaa yhdessä liikkuen.

Varsinainen ohjelma tarkentuu lähempänä lomajaksoa mutta alustavasti on suunnitteilla mm. melonta- ja pyöräretki. Tavoitteena on virkistävä loma, jossa jokaiselle osallistujalle etsitään ratkaisut liikkumiseen hyödyntäen Malikkeen toimintavälineitä. Loman tarkoituksena on myös saada voimaa vertaisryhmästä ja löytää uusia ideoita arkiliikkumiseen.

Lomalle haetaan Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n lomatukihakemuksella, joka löytyy osoitteesta www.mtlh.fi. Haku onnistuu myös paperisella hakulomakkeella, jonka voi tilata Malikkeesta tai MTLH:sta. Täytä hakemus huolellisesti ja perustele hakemuksesi hyvin. MTLH myöntää lomalle valituille lomatuen. Omavastuuosuus aikuisilta on 20 €/vrk sisältäen täysihoidon. Yhteistyössä Malike, MTLH ja Kylpylähotelli Päiväkumpu. Lomalle valitaan kuusi vaikeavammaista aikuista avustajansa kanssa.

Esitteen tapahtumaan löydät tästä.

Huomioithan, että hakuaika päättyy jo 16.6.2017!

Lisätiedot ja paperisten hakulomakkeiden tilaukset: Mikko Salo, Malike

 

Lue lisää

Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus 27.-28.9.2017, Tampere

Aika: 27.09.2017 - 28.09.2017

Kaksipäiväinen Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus avaa uusia mahdollisuuksia vaikeavammaisten ihmisten osallistumiseen ja osallisuuden mahdollistamiseen.

Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus 27.-28.9.2017, Tampere
Aika: 27.9.2017 – 28.9.2017

Koulutus on suunnattu vaikeavammaisten henkilöiden lähi-ihmisille ja eri alojen ammattilaisille. Se tarjoaa ratkaisuja osallistumiseen ihmisille, jotka tarvitsevat toimintavälineen ja toisen ihmisen apua voidakseen osallistua ja liikkua.

Koulutuksessa opit käyttämään ja soveltamaan toimintavälineitä. Saat myös kattavan tietopaketin turvallisuuden huomioinnista, toimintavälineiden kokeilumahdollisuuksista ja hankintakanavista. Ensimmäisenä päivänä käymme läpi toimintavälineitä ja teemme käytännön harjoituksia. Tutustumme myös apuvälinelainsäädäntöön tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta. Toisena päivänä teemme retken luontoon vaikeavammaisten retkeläisten kanssa, kauden toimintavälineitä hyödyntäen. Koulutukseen tulija voi ilmoittaa mukaan myös retkeläisen toisen päivän retkelle klo 10:00-14:00

Osallistumismaksu 120 € (sis. kurssimateriaalin, lounaan ja kahvin molempina päivinä). Koulutukseen otetaan 14 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutuksen esite löytyy täältä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 8.9.2017 mennessä: Tanja Tauria, Malike

Lue lisää

Apuvälinemessut, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus

Aika: 09.11.2017 - 11.11.2017

Tule apuvälinemessuille tutustumaan apuvälinealan tuoreimpiin ratkaisuihin!

Malike on mukana messuilla omalla messuosastollaan. Löydät meidät myös Liikuntamaan puolelta välineet.fi-osastolta. Tarjoamme messuvieraille ilmaisia lippuja tapahtumaan.

Messulippupyynnöt sähköpostitse paivi.ojanen@kvtl.fi.

Lue lisää

Jaa |