Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Tapahtuma

Rovaniemen vuokraamon avoimet ovet

Aika: 31.08.2017 - 01.09.2017

31.8.-1.9.2017, Kolpeneen palvelukeskus, Rovaniemi 31.8. klo 13-17 ja 1.9. klo 9-13

Kolpeneen palvelukeskuksessa sijaitsevan Rovaniemen vuokraamon avoimet ovat torstaina 31.8. klo 13-17 ja perjantaina 1.9. klo 9-13.

Päivien aikana on mahdollisuus kokeilla osallistumista lisääviä toimintavälineitä ja tutustua Malikkeen toimintaan.
Malikkeella on ratkaisuja pyöräilyyn, lumella, maastossa, vesillä ja kotiympäristössä liikkumiseen sekä asennon
tukemiseen. Paikan päällä saat ohjausta ja neuvontaa toimintavälineiden soveltuvuudesta ja hankinnasta.

Tapahtuman esite tästä.

Lue lisää

Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus perheille, Leppävirta

Aika: 08.09.2017 - 10.09.2017

Toimintavälinekoulutus on suunnattu vaikeavammaisten lasten ja nuorten perheille ja se avaa uusia mahdollisuuksia perheiden arkeen.

Koulutuksessa perheet oppivat käyttämään ja soveltamaan toimintavälineitä ja heille tarjotaan tietoa toimintavälineiden hankintakanavista ja rahoituksesta, Malikkeen kokeilutoiminnasta sekä turvallisuuden huomioimisesta.

Kurssi pidetään Sport & Spa Hotel Vesileppiksessä ja se alkaa perjantaina yhteisellä illanvietolla. Lauantaina vanhemmille on järjestetty koulutusta toimintavälineteemasta. Lapsilla on tällä välin omaa ohjelmaa lastenhoitajien johdolla. Viikonlopun ohjelmassa on koko perheelle luistelua jäähallissa sekä maastoretki toimintavälineitä hyödyntäen. Kurssi päättyy sunnuntaina viimeistään klo 15.

Kurssille valitaan kuusi perhettä, joissa on vaikeavammainen lapsi. Omavastuuosuus kurssista on 60 €/aikuinen ja 20€/lapsi sisältäen täysihoidon sekä kylpylän ja hiihtoputken käytön viikonlopun aikana.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 9.6.2017 mennessä: Soile Honkala, Malike

Kurssin esitteen löydät täältä.

Lue lisää

Voimaa vertaisuudesta -loma vaikeavammaisille aikuisille avustajineen, Punkaharju.

Aika: 18.09.2017 - 22.09.2017

18.-22.9.2017 Hotelli Kruunupuisto, Punkaharju Tule löytämään uusia ratkaisuja liikkumiseen ja voimaantumaan yhdessäolosta! Tuetun loman aikana vietetään aikaa yhdessä liikkuen.

Varsinainen ohjelma tarkentuu lähempänä lomajaksoa mutta alustavasti on suunnitteilla mm. melonta- ja pyöräretki. Tavoitteena on virkistävä loma, jossa jokaiselle osallistujalle etsitään ratkaisut liikkumiseen hyödyntäen Malikkeen toimintavälineitä. Loman tarkoituksena on myös saada voimaa vertaisryhmästä ja löytää uusia ideoita arkiliikkumiseen.

Lomalle haetaan Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n lomatukihakemuksella, joka löytyy osoitteesta www.mtlh.fi. Haku onnistuu myös paperisella hakulomakkeella, jonka voi tilata Malikkeesta tai MTLH:sta. Täytä hakemus huolellisesti ja perustele hakemuksesi hyvin. MTLH myöntää lomalle valituille lomatuen. Omavastuuosuus aikuisilta on 20 €/vrk sisältäen täysihoidon. Yhteistyössä Malike, MTLH ja Kylpylähotelli Kruunupuisto. Lomalle valitaan kuusi vaikeavammaista aikuista avustajansa kanssa.

Esitteen tapahtumaan löydät tästä.

Huomioithan, että hakuaika päättyy jo 16.6.2017!

Lisätiedot ja paperisten hakulomakkeiden tilaukset: Mikko Salo, Malike

 

Lue lisää

Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus 27.-28.9.2017, Tampere

Aika: 27.09.2017 - 28.09.2017

Kaksipäiväinen Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus avaa uusia mahdollisuuksia vaikeavammaisten ihmisten osallistumiseen ja osallisuuden mahdollistamiseen.

Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus 27.-28.9.2017, Tampere
Aika: 27.9.2017 – 28.9.2017

Koulutus on suunnattu vaikeavammaisten henkilöiden lähi-ihmisille ja eri alojen ammattilaisille. Se tarjoaa ratkaisuja osallistumiseen ihmisille, jotka tarvitsevat toimintavälineen ja toisen ihmisen apua voidakseen osallistua ja liikkua.

Koulutuksessa opit käyttämään ja soveltamaan toimintavälineitä. Saat myös kattavan tietopaketin turvallisuuden huomioinnista, toimintavälineiden kokeilumahdollisuuksista ja hankintakanavista. Ensimmäisenä päivänä käymme läpi toimintavälineitä ja teemme käytännön harjoituksia. Tutustumme myös apuvälinelainsäädäntöön tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta. Toisena päivänä teemme retken luontoon vaikeavammaisten retkeläisten kanssa, kauden toimintavälineitä hyödyntäen. Koulutukseen tulija voi ilmoittaa mukaan myös retkeläisen toisen päivän retkelle klo 10:00-14:00

Osallistumismaksu 120 € (sis. kurssimateriaalin, lounaan ja kahvin molempina päivinä). Koulutukseen otetaan 14 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutuksen esite löytyy täältä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 8.9.2017 mennessä: Tanja Tauria, Malike

Lue lisää

Apuvälinemessut, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus

Aika: 09.11.2017 - 11.11.2017

Tule apuvälinemessuille tutustumaan apuvälinealan tuoreimpiin ratkaisuihin!

Malike on mukana messuilla omalla messuosastollaan. Löydät meidät myös Liikuntamaan puolelta välineet.fi-osastolta. Tarjoamme messuvieraille ilmaisia lippuja tapahtumaan.

Messulippupyynnöt sähköpostitse paivi.ojanen@kvtl.fi.

Lue lisää

Jaa |