Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Toimintavälinekoulutukset

Kaksipäiväinen toimintavälinekoulutus avaa uusia mahdollisuuksia vaikeavammaisten ihmisten osallistumiseen. Vaikeavammaisella henkilöllä tarkoitamme ihmistä, jonka liikkumista vamma vaikeuttaa huomattavasti. Tällöin hän tarvitsee toisen ihmisen apua ja toimintavälineen voidakseen liikkua ja osallistua.

Koulutukseen ovat tervetulleita sekä ammattilaiset että vaikeavammaisten henkilöiden lähi-ihmiset. Kouluttajina Malikkeen työntekijöiden lisäksi retkipäivänä toimivat vaikeavammaiset välineiden käyttäjät.


Koulutuksen tavoitteet ja sisältö

Osallistujat oivaltavat toimintavälineiden tarjoamat mahdollisuudet ja niiden merkityksen vaikeavammaisen henkilön elämään. Osallistujat tietävät, minkälaisia toimintavälineitä on saatavilla sekä osaavat käyttää ja soveltaa niitä. Osallistujat tiedostavat toimintavälineiden hankintakanavat ja rahoitusmahdollisuudet sekä pystyvät hyödyntämään Malike-vuokraamoita.

Koulutus pohjustetaan teorialla sekä toiminnallisilla harjoitteilla, jonka jälkeen kurssilaiset lähtevät päiväksi talviseen tai kesäiseen luontoon testaamaan toimintavälineitä käytännössä. Jokaiselle vaikeavammaiselle retkeläiselle etsitään sopiva toimintaväline.

Toimintavälinekulutus on tiedon, taidon ja kokemuksen kierrätyspiste. Kurssilaiset tarjoavat toisilleen ideoita ja jakavat kokemuksiaan. Koulutettavista syntyy verkosto, josta jokainen voi ammentaa hyödyllistä tietoutta jatkossakin.

Lataa toimintavälinekoulutuksen esite.


Alueellisen koulutuksen järjestäminen

Koulutuksia järjestetään Tampereella Malike-Keskuksessa sekä alueellisesti eri paikkakunnilla. Alueellisten koulutusten sisältö rakennetaan yhteistyökumppaneiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Koulutuksen myötä alueelle saadaan vahva verkosto, jolla on jatkossa osaamista järjestää omia kokeilu- ja tapahtumapäiviä. Päivillä voidaan hyödyntää Malike-vuokraamoiden toimintavälineitä. Sopiva ryhmä koulutukseen on 12-16 henkilöä. Retki- ja tapahtumapäivään osallistuvien vaikeavammaisten retkeläisten määrä sovitaan tilanteen mukaan.

Lue Ulos talosta, pois pihasta- Toimintavälinekoulutuksesta: Toimintavälinekoulutus innostaa.

Rinnekodissa Espoossa järjestiin myös Ulos talosta, pois pihasta- Toimintavälinekoulutus: Rinnekoti etsii uusia ratkaisuja asukkaiden liikkumiseen.

Onko teillä jo ryhmä koossa? Ota yhteyttä, suunnitellaan yhdessä!

MALIKE-KESKUS
Sumeliuksenkatu 18 B, 3 krs.
33100 Tampere
puh. 040 483 9327
malike@kvtl.fi

 

Toimintavälinekoulutusta on tutkittu

Heikki Lahti 2011: Toimintavälinekoulutus osana fysioterapiaopintoja

Minna Hartonen ja Tiina Nousiainen 2011: Aikuis-Malikkeen Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus. Koulutuksen järjestäminen vaikeavammaisten ihmisten parissa työskenteleville

Katso aamu-tv:n tallenne toimintavälinekoulutuksesta.

Mikäli tallenne ei näy, voit ladata sen tästä.

Jaa |