Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Osallistu ja sovella turvallisesti

Osallistuminen, soveltaminen ja turvallisuus. Ne ovat asioita, jotka ohjaavat toimintaamme. Jotta osallistuminen olisi mahdollista, niin on oltava saatavilla sopivia apu- ja toimintavälineitä, sekä pieniä ratkaisuja. On osattava käyttää välineitä ja sovellettava niitä eri käyttäjille ja eri ympäristöihin. Ja se on tehtävä turvallisesti.

Mistä ja miten apu- ja toimintavälineitä voi saada?

Miten toimintavälineitä voi oppia käyttämään?

Malike järjestää Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutuksia, joissa koulutamme yhteistyöverkostojamme toimintavälineiden käyttämiseen erilaisissa olosuhteissa. Koulutukset ovat toiminnallisia, ja niissä oppiminen tapahtuukin erilaisilla retkillä vaikeavammaisten henkilöiden kanssa.

Toimintavälineiden käytön soveltaminen

Toimintavälineitä voidaan soveltaa kahdella eri tavalla. Välineitä voidaan esimerkiksi muokata yksilöllisemmiksi erilaisia tukiratkaisuja hyödyntäen. Toinen soveltamisen muoto on käyttää samaa välinettä eri ympäristöissä.

Turvallisuus on tärkeä asia

Turvallisuusasioiden huomioiminen on tärkeä asia pieni- tai suurimuotoisempaa toimintaa suunnitellessa. Kun asiat on huomioitu ja toiminta suunniteltu, niin kokemuksesta nauttimiseen jää enemmän aikaa. Turvallisuusasiat huomioimalla ei lietsota riskejä, vaan mahdollistetaan toimintaan osallistuminen mahdollisimman monelle.

Turvallisuusasioiden suunnittelu vaaditaan myös lakipykälien kautta. Tuoteturvallisuuslaki sekä Kuluttajaviraston ohjeet Tuoteturvallisuuslakiin/ohjelmapalveluiden edistämiseksi edellyttävä turvallisuussuunnitelman tekemistä silloin, kun esimerkiksi yhdistys järjestää toiminnallista ohjelmaa (esimerkiksi retkipäivä tmv.).

Muita asioita, joiden avulla voidaan osallisuutta huomioida ja tukea

Tahoja, joiden kautta voi hakea tukea toimintavälineen hankkimiseen

Jaa |